Локомотив спечели далеч от Пловдив за първи път от два месеца насам.

"Смърфовете" победиха закъсалия Дунав с 3:0 в Русе.

Победата можеше да е по-убедителна, но гостите изпуснаха доста положения, уцелиха и греда, а два гола пък бяха отменени заради засада.

Така Локомотив остава на третото място, но вече с 4 точки пред ЦСКА, както и на 7 от лидера Лудогорец. В следващия кръг на "Лаута" пък гостува втория Левски, който е само на 2 точки пред пловдивчани.

Днешният мач в Русе бе решен още през първата част, когато Локомотив вече водеше с два гола.

Домакините започнаха по-силно мача, но с първата си по-опасна атака пловдивчани откриха. Стори го капитанът Димитър Илиев в 14-ата минута, с което излезе начело на голмайсторската листа със своя 11-и гол през сезона.

Последваха няколко доста сериозни пропуска пред вратата на Дунав, докато не дойде 41-ата минута, в която Ален Ожболт удвои.

Словенецът бе изведен по отличен начин от Митко Илиев и останал сам срещу вратаря вкара с красиво технично изпълнение.

Дунав все пак опита да се върне в мача. В първата половина на втората част русенци имаха доста сериозни положения. Те обаче бяха пропуснати и "драконите" така и не стигнаха до гол, който заслужаваха.

Това сякаш ги обезвери и Локомотив спокойно доигра мача, като в неговия край положенията пред Благой Макенджиев следваха едно след друго.

Играчите в чернобели екипи обаче се скъсаха да пропускат, докато най-накрая Бирсент Карагерен не отбеляза третия гол в мача.