Локомотив (София) се раздели с треньора си Данило Дончич след срамното 0:4 от Ботев (Пловдив) у дома вчера, твърди "Dsport.bg".

"Железничарите" са в ужасяваща криза от началото на календарната година, a освен това загубиха шест от последните си седем мача.

Преди старта на плейофите Локомотив заема 14-ата позиция, която би пратила тима на бараж за оцеляване срещу третия от Втора лига.

Място надолу е зоната за директно изпадане, от която Локомотив има аванс от шест точки, а пък спасителната зона е на два пункта, с които "железничарите" изостават от Хебър и Пирин.

Битката за спасение ще е доста тежка, а с тази задача ще се нагърби легендата на родния футбол Красимир Балъков.

Преди година той отново бе въвлечен в битка за оцеляване, която загуби начело на Септември, а сега Балъков ще опита да спаси елитния статут на един от традиционните клубове за родния футбол.

Очаква се Балъков да бъде офижиално представен като треньор на Локомотив утре, като за евентуалното му акостиране в квартал "Надежда" усилено се пишеше от вече няколко седмици.

Данило Дончич пристигна на псота в началото на септември, заменяйки Стойчо Стоев след ужасния старт на сезона, но при Дончич нещата не се подобриха особено и Локомотив завърши редовния сезон с разгромно поражение у дома и със сериозна опасност от изпадане.