Марсело Биелса е от онези особени типове в световния футбол, харесван дори и от неутралните фенове. Аржентинският треньор, известен с великолепното си прозвище Лудия, вече втори сезон се опитва да върне Лийдс в елита на Англия. И изглежда няма умора.

Макар да не успя от първия път, Биелса е боготворен от феновете в Западен Йоркшир, които повече от 15 години жадуват отново да играят във Висшата лига.

64-годишният южноамериканец скоропостижно бе обявен за Господ в Лийдс, а преди прекъсването на английския футбол заради пандемията, "белите" водеха в класирането.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Целта оправдава средствата. Oсобено ако целта е Премиършип и ако тази цел ще донесе десетки милиони в клубната каса. И ще върне един от най-симпатичните отбори от ерата на Висшата лига обратно на най-високото ниво в английския футбол.

Биелса е наясно с това и макар да няма как да тренира играчите си пълноценно, все пак е намерил начин те да поддържат форма. Или в стил "Златан Ибрахимович" - когато не можеш да отидеш на тренировка, тренировката идва при теб.

Но при Лудия това е буквално. 

Всички играчи, които са част от първия отбор на Лийдс, в това число и младоци от селекцията до 23-годишна възраст, трениращи с мъжете, са получили "тренировъчен комплект".

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Отговорниците за физическата подготовка в Юнайтед са кръстосвали града по-рано през седмицата, доставяйки на футболистите стационарни колела, тежести и кантар.

Въпреки пандемията нищо не се променя и всеки един от тях е длъжен да спазва изготвената индивидуална тренировъчна програма. Всяка сутрин футболистите са длъжни да се мерят и да споделят резултатите с Беноа Делавал, който оглавява фитнес екипа на Биелса.

В Лийдс не спират да работят по пътя към едничката си цел - Висшата лига. 

И не пестят средства и време в подготовката, макар да не знаят кога отново ще играят футбол.