Лудогорец е договорил вратаря Серджо Пад от Грьонинген, съобщиха от клуба в Нидерландия.

Договорът на стража изтича през лятото и той вече е постигнал разбирателство с българския шампион да дойде като свободен агент.

30-годишният футболист изглежда като малко изненадващ трансфер, след като Лудогорец има Пламен Илиев и Владо Стоянов - двама национални вратари на България, както и бразилеца Ренан, в състава си.

"Възможността да се пробвам в чужбина бе твърде изкушаваща - цитиран е от местни издания Пад. - Вероятно ще подпиша до 2024 г., офертата на Лудогорец бе добра и реших да я приема."

Грьонинген е шести в Нидерландия и върви отлично този сезон, а вратарят е твърд титуляр. Той кара седмия си сезон в този клуб, преди това е играл за Генк в Белгия.

Той се замеси в серизен скандал през 2018-а, когато бе арестуван за побой над двама контрольори, хванали го във влака без билет.

Преди инцидента Падт има няколко повиквателни за националния тим на "лалетата", но така и не записва минути. След въпросният инцидент повиквателните спират, както и интересът на основните нидерландски клубове към него.