Мачът Лудогорец - Ференцварош вече е в историята, българският шампион отпадна от турнира за купата с големите уши и отива в Лига Европа. Гледахме драмата - 2:3, чухме отзивите...

Но как изглежда случилото се в сряда вечер през очите на пратеника на един от големите унгарски спортни сайтове в Разград - ето това ни се стори особено интересно.

Предлагаме ви извадки от статията на nemzetisport.hu, посветена на двубоя. Автори са Янош Бачкай и Бенчи Борбола.

"Е, Ференцварош е в следващия кръг на Шампионската лига, където ще играе с труден опонент - Валета от Малта. След две победи над Лудогорец, това е факт.

В сряда в едно малко градче в България - Разград, дойде вторият успех. Още по улиците на града видяхме много фенове на Фради (прякорът на Ференцварош), пиещи бира, огласящи с песните си. Питахме местните - къде са вашите ултраси, къде е агитката? Обясниха ни, че хората са на почивка по плажовете, но мнозина идват от други градове за мачовете в евротурнирите.

Евтина бира, топло време, балканско настроение. Беше приятно преди мача, въпреки че градът ни се стори задрямал. Но чакахме на стадиона да не е толкова гостоприемно и Фради да има тежки минути.

Ръцете на треньора Ребров бяха вързани от контузията на Давид Ланзафаме, който не бе напълно възстановен (влезе като резерва - б.р.). Но и Лудогорец направи промени, Марселиньо се появи в състава, а изненадващо го нямаше Клаудио Кешерю, който през уикенда бе вкарал два гола в българското първенство.

Стана каквото стана и в 21-вата минута не можехме да повярваме на очите си - 2:0 за Фради! Докато играчите се прегръщаха край тъчлинията, единствен спокоен и трезв остана Ребров. Той знаеше, че нищо не е свършило. Българският шампион осъзна, че отпада, и тръгна в атака. Трябваха им четири гола, иначе се сбогуваха с най-хубавия турнир.

За десет минути Лудогорец превзе терена и върна гол, удари греда, после и мрежата отвън, а накрая имаше и дузпа. Но полякът Швиерчок я би леко, в стил "Паненка" и Денеш Дибуш я спаси под гредата. Около нас настанаха страшни сцени, журналистите от България гневно викаха, а един счупи стол в яростта си, стана и си тръгна от стадиона.

А беше добре да остане, защото Фради вкара трети гол и реши мача. Беше удоволствие да гледаш отбора - как се брани, как комбинира и как нанася ударите в завършващата фаза на атаката. Това бе урок, изнесен от Ребров. Лекция по организирана игра.

Лудогорец не се отказа, вкара и втори гол, но бе късно.

С две победи, унгарският шампион се класира напред. Представяне за отличен! След седмица идва ред на Валета."