Лудогорец ще избере до края на седмицата новия си треньор, като фаворит за поста изглежда сърбинът Иван Йованович.

Бившият наставник на АПОЕЛ (Никозия) е на 58 години и постигна големи успехи с кипърския клуб, включително достигането на четвъртфинал в Шампионската лига преди 8 години. Той има и четири титли с отбора от Никозия.

За последно бе начело на националния отбор на Обединените арабски емирства, а преди това работи и в клубове в Близкия изток.

От месеци най-желаният вариант за ръководството на българските шампиони е друг - Станимир Стоилов, който обаче засега остава далеч от поста. Въпреки че е без работа от 2 години, Мъри за момента не е приел предложението на Лудогорец. Преговорите и с него продължават, като изборът между двамата кандидати на първенеца в родния футбол се очаква съвсем скоро.

Официалната новина с потвърждение за това кой ще води шампионите през 2021 г. ще има в последния ден от настоящата година или в първите 2-3 дни от новата.

Тимът от Разград е без постоянен треньор от три месеца, след като чешкият специалист Павел Върба бе уволнен.

В този период функциите изпълняваше Станислав Генчев. Младият специалист се очаква да остане като помощник в щаба на новия наставник, независимо дали той се казва Стоилов или Йованович.