Ръководството на Лудогорец ще освободи треньора си Валдас Дамбраускас, съобщи "Тема Спорт".

Смяната дори може да бъде светкавична, като има вероятност литовецът да не води Лудогорец в неделя вечер на "Герена", когато шампионите гостуват на Левски.

Неговите функции поне временно ще изпълнява Станислав Генчев, който в последните години винаги е временен треньор при всяка от честите рокади на този пост в Разград. Генчев бе в тази роля и в последните две седмици, когато литовският терньор изтърпяваше своята карантина заради коронавирус.

Дамбраускас е имал предупреждение от ръководството още след отпадането на Малмьо, с което треньорът не изпълни основната цел пред тима, да влезе в групите на Шампионска лига.

Търпението на ръководството се е изчерпало след серията слаби резултати в последните седмици, включително и загубат от оскатения тим на Цървена Звезда в Лига Европа.

Все още не е ясно как и кога официално ще стане освобождаването му, защото Дамбраускас има заложена неустойка при уволнение в своя договор.

Смяната едва ли е огромна изненада, защото почти всяка едсен в Лудогорец ставаме свидетели на треньорска рокада, независимо от хегемонията на тима на родната сцена. Литовецът пристигна в Разград през зимата като изпълни задачата минимум - да стане шампион. Той обаче отпадна от ЦСКА за Купата на страната, а и не успя да прати тима в групите на най-силния клубен турнир в Европа.