"Лудогорец" не успя да победи "МОЛ Види" в Разград - 0:0 в първия мач между двата тима от втория квалификационен кръг на Шампионска лига.

Пред погледа на унгарския прeмиер Виктор Орбан , който гледа любимия си отбор, разградчани бяха далеч по-активния тим, но не успяха да преодолеят вратаря Адам Ковачик.

Половин дузина пропуски на играчите в зелено означават, че те ще трябва да търсят победа или голово равенство в Унгария на реванша, който е след седмица.

Домакините превъзхождаха във всички статистически показатели, но мерникът на нападателите изневери и това се оказа ключовия проблем за привидно негативния резултат.

Срещата започна силно за "Лудогорец" и още в първите минути си личеше, че това е по-искащият и по-можещият от двата отбора.

Снимка: Bulphoto

Първата добра ситуация дойде в 15-а минута. Силен изстрел на Лукас Саша от дъгата бе посрещнат подобаващо от вратаря Адам Ковачик.

Две минути по-късно Вандерсон технично навлезе в опасна позиция и прехвърли вратаря, който бе плонжирал, но непосредствено преди гол линията топката бе изчистена.

В 24-а минута Кешеру също бе близо да открие. Негов диагонален удар от малък ъгъл мина встрани.

Снимка: Bulphoto

После Ковачик спаси опасен удар на Марселиньо, за да запази нулевото равенство.

Във втората половина на първата част "Види" стоя много по-добре на терена и започна по-често да задържа топката. Личеше си обаче, че унгарците дойдоха основно да се защитават.

В 55-а минута Вандерсон трябваше да открие. Центрирана топка от корнер се търкули към него продължително, но ударът му с външния валф мина на сантиметри от гредата.

Снимка: Bulphoto

Противно на логиката, до края на двубоя "Види" се чувстваше все по-добре на терена, макар че изключително рядко пращаше топката в половината на съперника си.

Моменти на напрежение пред вратата на унгарците имаше на няколко пъти, но ударите на разградчани бяха твърде неточни.

И в даденото от рефера 6-минутно продължение статуквото се запази и унгарците могат да бъдат доволни от резултата, който постигнаха.