Лудогорец и Павел Върба се разделят. Ръководството на клуба стартира преговори с чешкия треньор и екипа му, включващ Зденек Бечка и Мартин Тихачек, за прекратяване на договорите им.

Временно отборът ще бъде воден от Станислав Генчев. Младият специалист бе начело на Лудогорец в периода август - декември 2019 г.

Върба беше назначен през декември миналата година и изведе отбора до деветата поредна шампионска титла в българския футбол.

Кирил Домусчиев обаче е взел решението за освобождаването му след загубата от Антверп с 1:2 в Разград в груповата фаза на Лига Европа.

В първенството разградчани са на втора позиция със 17 точки - пет победи, две равенства и едно поражение.

Засега не е ясно дали Генчев отново ще бъде назначен за постоянен мениджър или ще се търси чуждестранен специалист. Досега повечето успехи на шампиона дойдоха с български треньори.

Освобождаването на Върба е четвърта треньорска смяна в Разград в последните четири години. Наскоро стана ясно, че към чешкия специалист има интерес от словашката футболна федерация, за да поеме националния отбор. 

Към момента Словакия е без треньор и вероятно това е следващата дестинация за Върба.

В неделя Лудогорец гостува на Монтана в среща от шампионата, а четири дни по-късно излиза като гост срещу ЛАСК Линц в Лига Европа.