Лудогорец отговори на Черно море по повод позицията на "моряците" относно вчерашното дерби на върха в Първа лига.

Шампионите спечелиха сблъсъка с 3:1, но Черно море пусна жалба срещу съдийството и с официална позиция изрази възмущението си от неотсъдена дузпа в тяхна полза.

Лудогорец побърза да отговори, като на офижиалния си сайт публикува позиция със заглавия: Кой избяга от час?

Акцентира се върху проведен преди седмица съдийски семинар от страна на УЕФА, на който детайлно са акцентирани казуси около отсъждането на дузпи и показването на червени картони.

Лудогорец уточни, че на въпросният семинар от 34 поканени треньори, са присътвали само тези на Лудогорец, Левски, Арда, Локомотив (Пловдив) и Монтана.

Ето какво написаха разградчани:

"Кой избяга от час?

На 12 февруари 2024 г. в 18,30 ч. треньорският щаб на Лудогорец - Георги Дерменджиев, Тодор Живондов, Светослав Дяков, както и старши-треньорът на Лудогорец II Захари Сираков и асистентът му Емил Иванов, присъстваха на ОНЛАЙН семинар, на който им бяха презентирани спорни ситуации от съдийско естество, като най-много е акцентирано на дузпите и червените картони. Бе детайлно разяснено как експертите в областта ги тълкуват. А експертите не бяха кои да е. Семинарът премина под егидата на заместник-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Карлос Веласко и с участието на председателя на Съдийската комисия на БФС Давид Борбалан.

По информация на Лудогорец от 34 поканени треньори от Първа и Втора лига в България са присъствали единствено Константин Мирчев Локо (Пд), Александър Тунчев (Арда), Николай Митов (Монтана) и Райко Якимов, от чийто профил вероятно е наблюдавал треньорският щаб на Левски. 
За избягалите от час молим Съдийската комисия да повтори онлайн семинара! Така значително ще се намали броят на нелепите жалби и декларации, които ще ни залеят в предстоящия полусезон. Вече прочетохме една такава."