Лудогорец победи с 2:1 сръбския Бачка Топола в първия мач от подготвителния си лагер в Алания.

Срещата беше неофициален деюбт на новия литовски наставник Валдас Дамбраускас.

Бернард Текпетей се отличи с два гола за разградчаните още през първото полувреме. Още в седмата минута той откри резултата с феноменално воле от малък ъгъл в наказателното поле, а в 36-ата преодоля за втори път вратаря на сърбите. Текпетей получи топката от Жордан Икоко пред вратата и вкара необезпокояван за 2:0.

Лудогорец надигра категорично Бачка Топола, като разградчаните създадоха още няколко положения през първото полувреме. Най-чистото от тях изпусна Мавис Чибота, който не успя да вкара очи в очи с вратаря в 22-та минута.

Бачка Топола върна едно попадение чрез Юг Станоев веднага след втория гол на Текпетей, а в края на първото полувреме сърбите се разминаха с изравняване след две добри намеси на Ренан дос Сантос.

Валдас Дамбраускас пусна изцяло нова единадесеторка през втората част, като на терена се появиха Пламен Илиев, Сисиньо, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Антон Недялков, Абел Анисе, Стефан Баджи, Кирил Десподов и други.

Резултатът обаче остана непроменен и шампионите надвиха Бачка Топола с 2:1 в първата си контрола в Турция.

"Обичам работата си и харесвам отбора. Прекарахме трудна седмица заради големите натоварвания, но аз дойдох с идеи, които трябва да наложа. Не мисля, че футболистите в момента могат да издържат повече от 45 минути и заради това пуснах два различни състава. В момента полагаме много труд и съм доволен от резултатите. Предполагам обаче, че мога да бъда напълно доволен тогава, когато вдигнем шампионската титла. Сега се подготвяме за големите мачове, които ще ни отведат до нея. Искам да виждам увереност, креативност и атрактивност", заяви наставникът на разградчани.