Новият треньор на Лудогорец - Анте Шимунджа, говори за първи път пред родните медии след назначението си на поста.

Словенецът се зарече да донесе 11-а поредна титла на разградчани като също така заяви, че това е огромна крачка напред за него в сравнение с отборите, с които постигаше успех в шампионата на родината си.

"Ще работим здраво, няма да се отказваме и съм сигурен, че играчите ще разберат информацията и ще я приложат. Нямам търпение да започна да работя с играчите.

След като започнахме разговорите с Лудогорец да стана треньор, започнах да анализирам повече играчите. Едно е да ги гледаш на видео, друго е да ги видиш на живо. Всички в клуба ми помагат много с информация за отбора.

Разговаряхме много с Лудогорец, но в момента, в който дойде предложение, то ми се стори изключително интересно. Лудогорец разполага с играчи от много по-различна класа. Това си пролича от мача, който изиграхме през лятото. Основното нещо, което ме накара да избера Лудогорец, е това, че вярвам, че можем заедно да прогресираме.

Вярвам, че имаме нужда от подсилване. Скаутският отдел работи изключително здраво, за да можем да осъществим тези трансфери. Надявам се, че скоро ще можем да ви съобщим. Трябват ни нови играчи навсякъде", каза още Шимунджа.

На пресконференцията официално като играч на тима бе представен и Спас Делев, а изпълнителният дикреткор Ангел Петричев заяви:

"През периода от плейофа за Шампионската лига до края на календарната година бяхме доста пестеливи откъм изказвания относно отбора. Изпращаме една година, която мнозина биха определили като неуспешна. Аз бих опонирал на тези твърдения. Искам да кажа голямо благодаря на нашите футболисти и екипа, който работи през миналата година. Напуснаха ни много ключови играчи, дойдоха много млади момчета. Лудогорец не допусна сериозен спад, като продължихме да сме част от груповата фаза на Лига Европа. Тези играчи заработиха и 13 милиона евро през миналата година, като не включваме приходите от продажба на билети и артикули.

Имахме неуспешно представяне в груповата фаза на Лига Европа, но не трябва да се забравя, че бяхме съпроводени от травми. Много играчи страдаха от сериозни контузии. Категорично мога да кажа, че основната цел е да станем шампиони. Ще направим всичко необходимо, за да постигнем целта си. Надявам се, че решенията на нашите проблеми ще бъде Анте Шимунджа".