Родният шампион Лудогорец размаза казахстанския вицешампион Кайрат с 6:0 в приятелски мач от зимната подготовка на двата тима в Турция.

Разградчани буквално разпиляха противника, което се отрази и на резултата. Играчите в зелени екипи се забавляваха по терена, атакувайки разнообразно и непрестанно.

Още след 62 секунди игра Клаудио Кешеру откри резултата, с което даде старт на головата фиеста. До края на първата част, която бе по-равностойанта в мача, гол вкара и Жоржиньо за 2:0.

След почивката почти изцяло новият състав на Лудогорец на терена продължи със забавата. Два гола на Якуб Швиерчок и по един на Мавис Чибота и Димо Бакалов оформиха крайният резултат.

Трябва да се отчете, че победата можеше да е още по-убедителна, но разградчани направиха доста пропуски в мача.

По същото време ЦСКА изигра третата си контрола на испанска земя.

Притеснителното за "червените" е, че отново не вкараха гол, но поне не загубиха след 0:0 с корейския шампион Чонбук.

Трябва да се отчете, че противникът на ЦСКА бе доста сериозен, със 7 титли на страната в последнтие 10 години, както и редовен участник в азиатксата Шампионска лига, която на два пъти спечели в този период.

Двата тима обаче не изиграха възможно най-атрактивния мач, който се развиваше развностойно през почти цялото време, но без особено атрактивни моменти.

Най-чистият шанс за ЦСКА пък дойде още в самото начало, когато Евандри стреля над вратата от изключително добра позиция.

"Имахме проблем в организацията и изграждането на атаките. Липсваше качество, но действахме добре на контраатака. Имахме две-три възможности да вкараме. Някои футболисти днес не играха. Нуждаем се от класни футболисти", заяви треньорът Милош Крушчич.