Лудогорец приключи предсезонния си лагер в Австрия и се прибра в България седмица преди началото на новата кампания.

Именно шампионите са първият роден тим, който ще започне сезона си, като още следващия вторник посреща черногорския Сутиеска (Никшич) в мач от първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Треньорът Анте Шимунджа призна, че отборът му не се намира в оптимална форна, но според него Лудогорец все пак е успял да се подготви добре за старта на сезона.

"Работим по въпроса да сме готови за мачовете в Европа. Имаме още няколко дни да се подготвим, но като цяло свършихме всичко, което бяхме планирали и сме доволни от подготовката. Винаги съм позитивно настроен. Откакто пристигнах през януари, започнахме да изграждаме състав, който да играе като отбор и мисля, че напредваме в тази посока.

Най-важното бе да се подготвим възможно най-добре, защото аз знам какво означава да играеш в квалификационните кръгове на Шампионската лига в този период и затова искаме да сме готови по най-добрия начин.

За мен не е важно дали шампионатът ще е оспорван, а дали ние ще се представяме на високо ниво. Смятам, че ние сме си най-големият конкурент за титлата, ако във всеки мач не даваме максимума от възможностите си. Но аз изисквам от целия отбор и екипа ми да се раздаваме на 100%", каза той.

Словенският треньор не се нагърби с прогноза за представянето в европейските турнир, но пък звездата на тима Кирил Десподов сподели, че целта са групите на Шампионска лига.

Той все пак подчерта, че отборът трябва значително да повиши нивото на своята игра, ако иска да достигне подобна фаза.

"Смятам, че отборът е готов, трябва да надградим още тази седмица и ще бъдем готови да направим силни мачове в Европа. Направихме добра подготовка, така че няма какво друго да кажа.

Трябва да видим по-силен Лудогорец, защото в Европа няма слаби отбори. Ние трябва да даваме максимума от себе си, да бъдем максимално концентрирани и да бъдем по-силни от миналата година, ако искаме да играем в Шампионската лига. Не трябва да подценяваме отборите, които ни се паднаха, защото всеки може да те изненада. Ако ги подценим, това може да ни изиграе лоша шега и няма да ни помогне за в бъдеще, ако преодолеем тези два отбора, за третия и четвъртия кръг", сподели той.

Междувременно УЕФА обяви имената и на двамата съдии, които ще ръководят мачовете между Лудогорец и Сутиеска.

Първият двубой в Разград бе поверен на 33-годишния португалец Витор Перейра, с помощници Тиаго Коща и Луис Коща.

Реваншът в Черна гора седмица по-късно пък ще бъде ръководен от унгареца Герго Богар, който вече е ръководил двубой между черногорски и български клуб. Това се случи преди две години, когато Локомотив (Пловдив) спечели с 1:0 гостуването си на местния Искра (Даниловград).