Родният шампион Лудогорец готви доста сериозна чистка на вратари, като обмисля раздяла с трима играчи на този пост, пише "Мач Телеграф".

Това са националният страж Пламен Илиев, борещият се с постоянни травми Владислав Стоянов и бразилецът Ренан.Едва ли за тримата ще има място в състава през следващия сезон, когато в клуба ще пристигне доста опитният нидерландец Серджио Пад.

В последните мачове в титуялр пък се превърна Кристиян Кахлина, който играе под наем от хърватския Горица, а разградчани ще се опитат да си осигурят услугите му за постоянно.

Лудогорец имаше трудности с този пост през целия сезон, като показателен е фактът, че за 23-те кръга в Първа лига, шампионите са разчитали на четирима вратари, като от тях най-много мачове - 9, е записал Пламен Илиев.

Илиев обаче не впечатлява с формата си, а според информациите, той вече е намерил развитие в чужбина, като води заключителни преговори с бъдещия си нов клуб.

Бразилецът Ренан бе първи избор след пристигането на новия треньро Валдас Дамбраускас, но имаше основна вина за поражението от Локомотив в Пловидв, като след онзи мач така и не е попадал в групата.

На Ренан му е съобщено, че не попада в плановете на треньорския щаб, като в следващите седмици ще се търси евентуалната му продажба в друг клуб или в краен случай прекратяване на договора му.

Неприятна е и ситуацията около Владислав Стоянов, който продължава да изживява кошмари със своята контузия.

Бившият национал на България премина през тригодишна мъка с всичките усложнения около травмата в коляното. Той обаче демонстрира невероятен характер и успя да се завърне на вратата на тима в края на миналия и началото на този сезон.

Очевидно обаче проблемите продължават да се обаждат, като Стоянов не е записал минути през 2021-а. Вероятно и неговото време в Лудогорец е към своя край.

Показателен за класата на разградчани е фактът, че и тримата изброени за гоненен вратари, вероятно щяха да са със статут на титуляри във всеки един от останалите тимове в Първа лига.