Лудогорец е подписал предварителен договор с националния вратар Пламен Илиев, твърди Sportal.bg. В момента стражът пази на румънския Астра, но договорът му изтича през лятото. Все още не е уточнено дали Илиев ще стане играч на Разград веднага или ще дойде през юни със свободен трансфер.

В същото време лидерът в класирането у нас подготвя друг сериозен удар на пазара по подобна схема, като "ще позлати" десен бранител от израелския национален отбор.

Шампионите усилено търсят играч за позицията, защото са на път да продадат Сисиньо, който е титуляр на десния фланг на отбраната. Бразилецът ще бъде заместен по всяка вероятност от Ели Даса, играч на Макаби (Тел Авив).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

26-годишният футболист е с отлична репутация в Израел, а привличането му ще излезе доста солено на Лудогорец. През лятото договорът на Даса изтича и трансферната сума няма да е голяма, но личните му условия са на път да го направят най-скъпоплатеният играч в Разград.

За 5-годишен контракт израелецът иска заплатата от 700 000 годишно. Това би означавало средно по над 58 хиляди евро на месец!

Желанието на Лудогорец е да вземе футболиста веднага, но е възможно и да се стигне до договорка, с която той да пристигне през лятото като свободен агент.