След ремито срещу украинския шампион Шахтьор преди седмица, Лудогорец успя да победи другия гранд от страната - Динамо (Киев).

Разградчани изиграха нов доста силен мач, като надвиха киевския тим с 2:1 след пълен обрат.

Мачът бе част от подготовката на двата тима в Анталия, а те показаха доста добър футбол, като положенията бяха доста и пред двете врати.

Началото принадлежеше на украинците, които след добра атака в 23-ата минута принудиха Оливие Вердон да си отбележи автогол, във вратата на неразчетено излезлия Ренан.

Допуснатият гол подейства положително в игровия план на родния тим, който се активизира и напълно заслужено стигна до изравняване в края на полувремето, макар и с доза късмет.

Украинският страж Бушчан не се намеси добре, като отби не особено опасен удар право в краката на Каули, който прати топката във вратата за 1:1.

Лудогорец стигна до пълен обрат в 56-ата минута, когато Десподов центрира от корнер, а оставеният непокрит Жозуе Са разстреля вратаря от няколко метра.

До края нямаше да е незаслужено, ако украинците бяха стигнали до равенство, защото играчите на Динамо изтърваха няколко добри шанса, нацели и греда.

В крайна сметка успехът бе за разградчни, като със сигурност 2:1 над отбор като Динамо ще вдъхне самочувствие да родния шампион.