Ръководството на Лудогорец излезе с отворено писмо до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и до министъра на спорта Георги Глушков, както и до БФС и бъдещите народни представители, оплаквайки се от хулиганските прояви по родните терени.

Разградчани, които в събота вечер осигуриха 13-ата си поредна титла с победа над ЦСКА, се оплакаха от действията на част от феновете на "червените".

Визира се хвърляне на бомбички и нанесени материални щети, както и заплаха за здравето на феновете на Лудогорец, а и на органите на реда.

В писмото си от Лудогорец алармират институциите да вземат нужните мерки, а според ръководството на тима непопулярна, но необходима мярка ще е забраната на гостуващите фенове по време на възлови мачове.

Предложение, което първи направи Наско Сираков, визирайки Вечното дерби между Левски и ЦСКА.

От Лудогорец са говоти да предложат да няма гости на "сини" и "червени" в Разград, а вероятно и на други двубои у нас, които се определят за рискови.

Ето какво написаха от Лудогорец в отвореното писмо:

"До Министъра на Вътрешните работи

г-н Калин Стоянов

До Министъра на спорта

г-н Георги Глушков

До лидерите на политическите партии в бъдещото Народно събрание

До Президента на БФС, гр. София

Г-н Георги Иванов

Уважаеми Дами и Господа,

В събота (11 май) Лудогорец спечели своята 13-та поредна титла след победа над ЦСКА-София. Това се случи в мач, игран на "Хювефарма Арена", като хиляди миролюбиви фенове, сред които жени и деца, дойдоха да подкрепят любимия си отбор. За пореден път обаче празникът бе опорочен от шепа хулигани в гостуващата агитка на противниковия отбор. Въпросните потрошиха множество седалки в сектор "Гости", като хвърлиха бомбички и други опасни предмети по наши фенове и полицаи, с което застрашиха здравето им. Не говорим изобщо за изкъртени плочки и счупени чешми в тоалетните, които ще трябва да се заплатят от ръковоството на ЦСКА.

Многократно сме алармирали институциите, че отдавна е дошло времето за крути мерки срещу футболното хулиганство. Лудогорец неведнъж е бил потърпевш от агресията на самозабравили се младежи, които извършват престъпление уж подкрепяйки любимия си отбор. Наши футболисти и служители са ранявани с камъни и бомбички, докато изпълняват задълженията си. По тази причина няколко пъти сме иницирали дискусии относно вземане на строги мерки се цел опазване живота и здравето на играчи, длъжностни лица и посетители. Но промяна все още няма. Ние, работещите в Лудогорец, няма да спрем да се борим срещу това, защото агресията ескалира и тя върви с езика на омразата и обидите на етническа и расова основа.

В момента всички политически партии са в предизборна кампания. Моментът е добър кандидат-депутатите да обещаят пред своите избиратели, че още с влизането си в новия парламент ще вземат крути законодателни мерки и всички, които застрашават живота и здравето на хората на спортни мероприятия, ще си получат заслуженото - а най-сраведливото наказание е затвор или доживотни забрани за посещение. Останалото е погалване.

Ръководството на ПФК "Лудогорец" подкрепя предложението на собственика на ПФК Левски г-н Наско Сираков, който поиска забрана за гостуващи фенове при рискови мачове. Мярката е непопулярна, но необходима.

Ние всички заедно имаме отговорност за запазване здравето, живота и достойнството на посетителите на спортни мероприятия. Вярваме, че държавата лесно ще се справи с шепа гамени стига да поиска.

От ръководството на ПФК Лудогорец"