Лудогорец се завърна от Косово, където вчера имаше една от най-кошмарните си и срамни европейски вечери.

Родният шамопион загуби с 0:2 от местния първенец Балкани, като е изправен пред шокиращо отпадане още в първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Минути след края на мача Петев заяви, че няма идея какво се е случило, а часове по-късно той все още не си е изяснил поведението на своите играчи.

Освен това бившия национален селекционер на България и Босна разкри, че чувства доста срам от случилото се.

"Дали сме разбрали причината за загубата? Не съм още, това е голямата въпросителна, но мачът е минал. За жалост изиграхме лош мач, аз лично чувствам срам от това представяне, но загубите са част от футбола. Трябва да продължим напред.

Най-важното е да намерим причината защо сме играли по този начин, особено през първото полувреме. Дали е имало подценяване? Трябва да се отговори на този въпрос, може и да е имало, но в днешния футбол не можеш да подцениш никой.

И преди мача казах, че това е един доста добър отбор, класирането му в Лигата на конференциите миналата година не е никак случайно. Видяхме сами, особено след 20-ата минута вчера през първото полувреме. Лош мач за нас, трябва да излезем бързо от тази ситуация.

Естествено, че нещата са поправими - имаме още 90 минути. Ще направим всичко възможно да наваксаме двата гола. В петък имаме мач за първенство, а в сряда 11 войника, които от първата минута ще даде повече от максимума си", сподели той.

Мнение за случилото се изрази и спортният директор Козмин Моци, който призна, че и самите футболисти не могат да повярват на случилото се.

"Тежък резултат. Загубихме един мач, чакаме следващата седмица реванша, в който аз вярвам, че момчетата ще покажат характер и по-добра игра. Нищо не ни остава освен да се борим докрай.

Не знам каква е причината. Според мен са доста причините, които трябва и ние да си ги намерим и да изчистим грешките. Следващата седмица не трябва да ги допускаме.

Влязохме в съблекалнята след мача, момчетата бяха сърдити и те не можаха да повярват, че такова нещо може да се случи. Балкани показа добро лице и добър футбол и бе заслужена победата им.

Вярвам в обрата, нормално е да вярваш. Не са много нещата, които могат да се кажат. Момчетата трябва да излязат, да играят както тренират, да покажат силен характер и нещата ще вървят нагоре", заяви Моци.