Лудогорец трябваше да минава през нервни минути и да прави обрат, но все пак постигна очакваната победа в столичния квартал "Надежда".

Там шампионите победиха домакините от Локомотив с 3:1, като успяха да запишат петия си успех от началото на сезона.

Но този пети успех идва от цели осем мача, което като бележи един от най-колебливите стартове на 12-кратните шампиони.

Притеснения, че може да се стигне до нова грешка със сигурност имаше на полувремето, което завърши при резултат 1:0 за Локомотив.

Игрово това не бе най-логичният резултат. Реално домакините вкараха с единствената си опасна атака, когато Ноа Сонко Сундберг по комичен начин не успя да изчисти топката, а от това се възползва Диого Тешейра.

Изключвайки този епизод, цялото полувреме се игра пред вратата на Локомотив, където единствен вратарят Александър Любенов и няколкото неточности на атакуващите играчи в бели екипи, не донесоха гол за Лудогорец.

Игрово нещата не бяха по-различни през втората част, като натискът на Лудогорец стана още по-сериозен, а след още няколко пропуска, логичното вече се случи.

Грешка при изнасянето от страна на Локомотив подари топката на играчите на Лудогорец, а централният нападател Руан Крус се озова на отлична позиция, от която вече не сбърка за 1:1.

Не изминаха и 10 минути, когато обратът вече бе факт, а това се случи след страхотна атака.

Правещият все по-силни мачове наш национал Иван Йорданов догони една наглед изгубена топка и точно от аутлинията я центрира по перфектен начин, където нахлулият Клод Гонсалвеш с глава вкара за 2:1.

Няколко минути по-късно комична грешка в отбраната на домакините подари топката на Кайо Видал, който вкара за 3:1, а с това интригата се изчерпа и двата тима спокойно доиграха срещата.

Така Лудогорец вече е пети, с 12 точки зад, но и с два мача по-малко от лидера Локомотив (Пловдив), срещу когото ще се изправи в дербито на междинния кръг през идната седмица.