Словенецът Анте Шимунджа почти сигурно ще бъде новият треньор на родния футболен шампион Лудогорец.

Макар новината все още да не е обявена официално, то Шимунджа е в Разград, където е уточнил личните си условия и освен това е имал възможността на разгледа модерната тренировъчна база на клуба, съобщава "Тема Спорт".

Така почти сигурно 50-годишният словенецът ще е човекът, който ще изведе "орлите" за първата им тренировка в началото на новата година.

В последните четири години и половина той бе начело на тима на Мура в родината си, с който изненадващо стана шампион на страната. Воден от Шимунджа, скромния словенски отбор срещна Лудогорец по пътя към групите на Шампионска лига, където загуби с общ резултат 1:3.

Два месеца по-късно обаче Шимунджа и компания шокираха Европа, след като победиха с 2:1 многомилионната селекция на Тотнъм в мач от групите на турнира Лига на конференциите.

Освен това Шимунджа е и двукратен шампион на Словения с тима на Марибор, който освен това успя да вкара в групите на Шампионска лига.

Разбира се, че целите пред словенеца в Разград ще са 11-а поредна титла на България и нов поход към групите на най-престижния клубен турнира в света. Именно провала в това начинание коства постовете на Павел Върба и Валдас Дамбраускас в последните два сезона.