Лудогорец ще бъде без треньора си Валдас Дамбраускас в Дания, където утре гостува на местния Мидтиланд в мач от групите на Лига Европа.

Литовският специалист не се чувства добре и макар да е ваксиниран, има съмнения, че е заразен с коронавирус, заради което е предпочел да не бъде с отбора.

Той веднага се е подложил на тест, а ако той се окаже отрицателен и резултатът излезе достатъчно рано, все още ще има шанс Дамбраускас да успее да пристигне в град Хернинг за мача, който е утер от 19:45 българско време.

Ако Дамбраускас не успее да бъде в Дания за мача, отборът ще бъде воден от неговият помощник Станислав Генчев, който вече доста пъти е бил временно начело на тима в последните години.

Преди заминаването пред медиите говори звездата на тима Кирил Десподов, който сподели, че Лудогорец отива за победа.

"Като цяло сме настроени само за победа. Със сигурност това е нелека група, няма слаби отбори и ще бъде тежко, със сигурност, но ние трябва да продължаваме с добрите игри и гоним излизане от групат. Мисля, че имаме достатъчно футболисти. Да, наистина има контузени играчи, но се надявам това да не се отрази на отбора и тези, които ще влязат на техните места, да се раздадат на максимум и да ги заместят подобаващо", каза Десподов.

Пред медиите говори и изпълнителният директор Ангел Петричев, който сподели:

"В отлично настроение сме. Надяваме се да се представим добре. Нееднократно имах възможност да кажа, че участието в груповата фаза ще ни даде мерилото докъде сме стигнали с тази реформа, с която сме се захванали. Надявам се, че ще покажем по-добро лице от миналата година. По всичко личи, че отборът върви във възходяща посока, така че сме оптимисти", каза той минути преди отборът да отпътува за Дания.

"Реалното мерило е участието в евротурнирите. Много пъти през годините сме излизали от групите, да играем през пролетта. Миналата година се представихме по начин, който е много далеч от нашите цели и виждания. Отборите, с които ще играем, са такива, че можем до известна степен да преценим на какъв етап от развитието си ес намираме"