Родният шампион Лудогорец отпътува за Черна гора, където утре ще гостува на местния първенец Сутиеска (Никшич) в мач от първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Мачът в Подгорица е утре от 22 часа българско време, а Лудогорец влиза в него с комфортен аванс от 2:0, постигнат преди седмица в Разград. В първия двубой разградчани показаха, че притежават доста по-сериозна класа от своя опонент, като утре родният тим ще трябва да затвърди това и да продължи към втория квалификационен кръг.

А на летището техническият директор Козмин Моци заяви, че целта е ясно - класирането за груповата фаза на турнира.

"Винаги първите мачове са много тежки. Има неща, които могат да се променят. Вторият мач няма да е толкова лесен, отиваме, за да се борим за класиране. Те ще атакуват, защото няма какво да губят. Надявам се да стане хубав мач и да се класираме напред.

Нашата цел е да се класираме за групите на Шампионската лига. Още не сме играли срещу топ съперници, но шампионът на Черна гора не е толкова лесен съперник", сподели румънецът.

Ако Лудогорец довърши започнатото и се класира за следващия кръг, там по всяка вероятност съперник ще бъде шампионът на Ирландия - Шамрок Роувърс. "Детелините" спечелиха първия си мач срещу малтийския Хибърниънс с 3:0.