Родният шампион Лудогорец отпътува към Словения, където утре от 21:15 българско време гостува на Марибор.

Двубоят е от плейофната фаза на Лига Европа, като победителят в него ще играе в групите на турнира. Първата среща в Разград завърши 0:0.

Лудогорец ще бъде воден от временния наставник Станислав Генчев, подпомаган от треньора на вратарите Здравко Здравков.

И двамата бяха част от щаба на уволнения Стойчо Стоев, но останаха, за да помогнат на отбора до намирането на нов наставник.

Изпълнителният директор Ангел Петриче пък призна, че с избора на такъв няма да се бърза.

"Неслучайно казах да не се спекулира с треньора. Очаквах какво ще се случи. Четем любопитни имена, интересни предложения. Мениджъри се опитват да ни насочат вниманието. Това, което мога да кажа за нашите фенове е, че нито едно от имената, което излезе в медиите, не е разглеждано от Лудогорец.

Няма да бързаме. Имаме критерий за избор на старши треньор. Дори и на един критерий да не отговоря този човек, няма да влезем в преговори. Искаме да изберем точния треньор, който да завърши реформата в Лудогорец. Този процес няма как да стане с магическа пръчка. Изборът на треньор не зависи от мача в Марибор", заяви той, цитиран от "Dsport".

Мнозина обаче смятат, че именно мачът с Марибор е решаващ за треньорския пост.

Ако Лудогорец се издъни, то е доста вероятно да се заложи на по-евтин вариант за треньор. Някой българин, може би и Станислав Генчев, с който да се спечели девета поредна титла.

В случай, че разградчани се класират за групите на Лига Европа, то вероятно ще се заложи на сериозно име, което да пристигне в Разград с дългосрочна цел.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/19132212/0131/bg