Шампионът Лудогорец стартира ударно пролетния полусезон в Първа лига. Разградчани разбиха с 6:0 отбора на Етър, който заема последното място в класирането на родния елит.

С четири гола в мача пък се отчете головата машина на шампионите - Клаудиу Кешеру, който след 7 хеттрика по родните терени, успя да вкара и 4 за един мач.

По този начин Лудогорец си върна преднинанта от 6 точки пред ЦСКА на върха, а следващите две седмици, в които разградчани се изрпавят срещу третия Локомотив и втория ЦСКА, може да решат или съвсем да заплетат битката за титлата у нас.

Днес Лудогорец показа страхотно настроение, което ясно се изразява в разгромния резултат, който можеше да е още по-сериозен.

Любопитно, че Лудогорец спечели с такава разлика точно преди година, на 15 февруари 2020-а, когато с 6:0 бе сразен отборът на Ботев (Враца).

Днес мачът разбира се можеше да се развие и по доста по-различен начин, но първите 25 минути предначертаха тежката съдба на Етър.

Снимка: БТА

Първо Клаудиу Кешеру откри в шестата минута, като при гола на румънеца имаше засада. Той бе в нередовна позиция при паса от страна на Антон Недялков, но странно изостаналият на около 15 метра от ситуаицията страничен рефер нямаше как да види това нещо.

Чест прави на Етър, че не излезе да се брани в Разград, а с доста агресивен стил и изнесени напред бранители опита да играе футбол. Това доведе до още няколко чисти положения за Лудогорец, но и до стопроцентова ситуация за гостите, в която Кнежевич просто бе длъжен да се разпише.

И малко след пропуска му "виолетовите" останаха с човек по-малко. Опитният вратар Христо Иванов излезе срещу останалия очи в очи с него Текпетей, като успя да спре удара му с ръка, но в този момент стражът бе извън наказателното поле, което означаваше червен картон.

Някъде в този момент сякаш всичко за Етър приключи, като доста странно "болярите" отново опитваха да играят изнесени напред, което доведе до тежко 4:0 само до края на полувремето.

В рамките на 5 минути Клаудиу Кешеру наниза нови два гола с лекота, а в собствената си врата топката прати и Пламен Крачунов.

Гледката през втората част бе още по-тежка за Етър. С четвъртия си гол в мача, Клаудиу Кешеру покачи на 5:0 в 51-ата минута, а до края имаше достатъчно време за много по-тежък разгром.

До края мачът продължи изцяло да се играе пред вратата на гостите, като за техен късмет нападателите на Лудогорец направиха много пропуски, заради които 5:0 се запази до самия край.

В даденото от съдията продължение Каули също успя да се разпише, с което оформи крайното 6:0.