Българският шампион Лудогорец замина за Словения, за да гостува на местния първенец Мура.

Мачът между двата тима е от втория квалификационен кръг на Шампионска лига, като ще се изиграе утре от 21 часа българско време и ще може да го наблюдавате в ефира на Diema Sport 3.

Треньорът Валдас Дамбраускас и неговите играчи показаха увереност преди мача, като целта им е да покажат играта от мача за Суперкупата, в който разгромиха ЦСКА с 4:0.

"Мисля, че предишния сезон не можехме да поддържаме това ниво, което достигнахме в момента. Наистина е добре да имаме известна стабилност, резултати и добро представяне.

Имаме голяма група от играчи, а можем да картотекираме само 25 в Шампионска лига, тъй като има лимит. Не беше лесно решение да оставя Кешеру в Разград, знаете какъв е приносът му за клуба и какъв играч е той, но сега трябва да взема най-доброто решение и да намеря правилния баланс за всяка позиция.

Нуждаем се от футболисти, които са на най-високо ниво. Това се отнася и за защитата, и за халфовата линия, и за атаката. Избрахме състава, който е в най-добра форма и с който да спечелим и двете срещи", заяви Дамбраускас.

Пред медиите говори и звездата на тима Кирил Десподов, който се отчете с 4 асистенции при разгрома над ЦСКА.

"Да, по-сладко е след победата над ЦСКА, но сме сериозни и концентрирани за мача утре. Трябва да правим същото, каквото направихме в предните мачове - дисциплина, мотивация. Трябва да си очакваме момента и да наказваме.

Надявам се, че ще сме все по-добри в следващите мачове. Да, наистина играта бе доста силна. Силно се надявам да играем по същия начин, както срещу ЦСКА.

Със сигурност е по-сериозен отбор, но ако ние сме концентрирани и си гледаме само нашата игра, мисля, че няма да имаме много сериозни проблеми, да не казвам големи думи, но сме там само за победа.

Мура играе по-различно от Шахтьор (Солигорск), но нашата тактика е най-важната, тяхната няма смисъл да я гледаме. Излизаме, играем, съобразяваме се с противника, разузнаваме го добре и така.

Винаги е по-добър вариант. Пред наши фенове, вкъщи играем, така че е по-добре. Но важно е да направим добър резултат сега. Рано е да се мисли за жребия в третия кръг. Нека до остраним Мура и тогава ще мислим за следващия кръг", каза той.