"Лудогорец" се е договорил с бразилеца Пауло Аутуори, който от днес или утре ще е официално новият Директор по футбол в клуба.

Според агенция "Ройтерс", 61-годишният специалист е и новият треньор на българския шампион, въпреки че от клуба още няма информация за смяна на Димитър Димитров-Херо.

Най-вероятно обаче бразилецът ще поеме изцяло властта в спортно-техническия сектор по модела на британските мениджъри, като изпълнява и функциите на треньор. Херо доказано не е човек, който се разбира с директори и хора, с които да дели отговорностите и решенията във футболната секция на един клуб. Именно там бяха различията преди няколко години, когато бе на един подпис от това да поеме "Левски".

Аутуори е легендарна фигура в Южна Америка и с изключително богата визитка. Само на 17 години е принуден да се откаже от мечтата си да играе професионално заради заболяване, което води до атрофиране на мускулите на крака му. Изкарва всички треньорски курсове и на 19 години вече е в щаба на "Португеза".

Водил е 12 различни клуба в Бразилия през годините, включително най-големите - "Фламенго", "Крузейро", "Ботафого", "Гремио", "Интернасионал", "Сао Пауло", "Сантос", "Вашку да Гама". В Португалия е бил наставник на "Бенфика", в Япония на два отбора, в ОАЕ и Катар също е водил клубни тимове.

Бе наставник на националния тим на Катар за Олимпийските игри в Лондон, селекционер на Перу (2003-2005 г.)... Общо е сменил над 25 клубни и национални тимове в кариерата си, като никъде не е останал повече от 2 г.

Успехите му: Шампион на Бразилия с "Ботафого" (1995 г.), носител на Копа Либертадорес с "Крузейро" (1997 г.) и "Сао Пауло" (2005 г.), както и Световен клубен шампион през същата година. Шампион на Перу с "Алианса" (2001 г.) и "Спортинг" (2002 г.).

Информациите за договорка между "Лудогорец" и Аутуори бяха потвърдени от френския в. "Екип" и медиите в Бразилия тази сутрин. Потвърждение от Разград се чака днес, а отборът вече се събра за подготовка, която започва с лагер в Смолян.