Лудогорец допусна първо поражение по време на зиманта си подготовка.

Родният шампион отстъпи с 0:2 от полския първенец Пяст (Гливице).

И двата гола за поляците паднаха през първата част на контролата. Урош Корун откри в 11-ата минута с удар от границата на наказателното поле, който успя да излъже вратаря с помощта на рикошет.

Вторият гол падна в 42-ата минута, когато Парижищек бе точен след бърза атака по лявото крило на Пяст.

Лудогорец също имаше няколко шанса, най-чистият от тях пред Якуб Швиерчок, но разградчани определено не изиграха най-силния си мач.

Новият треньор Павел Върба обаче не е особено притеснен, поне това бяха думите му след мача.

"Мисля, че сами виждате, че даваме шанс на всички футболисти и просто понякога резултатите не се получават така, както трябва. Разбира се, че аз искам да дам шанс на всички играчи и да участват в мачове срещу нашите съперници, но просто за момента това е тяхното ниво.

Аз вече споменах, че не е дин път. Първият ни лагер е насочен за кондиционната подготовка на играчите. Трябва да призная, че полският съперник бе по-добър от нас през първото полувреме, но втората част бяхме по-добри ние. Те вкараха два гола в началото, докато ние после не успяхме/

Ние сега разполагаме с 24 полеви футболисти, но полека тази група ще се стесни и ще останат около 20 човека. В крайна сметка тези контролни мачове показват накъде ще тръгнем и ще избистрим основния състав. Разбира се, че Каули се видя, че ние го използвахме на две различни позиции, но беше очевидно, че позицията му зад нападателя е по-приятна и му харесва повече.

По никакъв начин не съм притеснен от днес. Исках да видя това, което гледах през есента при отбора и да видя на жива обстановка играчите. През втория лагер ще избистрим нещата и може би някои момчета няма да получават толкова шансове. Работим здраво за физическото състояние сега и искам да видя кой ще получава шансове. Ще преценим с щаба и да видим класата на момчетата", сподели той.