Лудогорец отпътува за Дания, където утре от 22 часа наше време гостува на местния Нордселанд в мач от групите на Лига на конференциите.

Основното притеснение на разградчани преди мача е, че стадионът в 20-хилядното градче Фарум, където Нордселанд домакинства своите двубои е с изкуствена тревна настилка.

Подобни опасения изрази спортният директор на клуба Козмин Моци, който каза, че футболът на изкуствен терен е съвсем различен от този на естествен.

Той също коментира победите над балканските грандове Партизан и ФКСБ, които Нордселанд постигна по пътя към групите си в турнира, но не показа особено притеснение от този факт.

"Доста тежко, съвсем различно ще е на изкуствения терен. Ние знаем какво е, миналата година играхме на такъв срещу някои отбори. Надявам се да сме по-добри тази година. Нордселанд игра срещу един румънски тим и след това чувах лоши неща за терена им. Трябва да се фокусираме, няма значение на какъв терен играем.

Не трябва да ни притеснява това, че те са победили ФКСБ и Партизан. Това е друг мач. Сега е мач в груповата фаза, всяка точка е важна, надявам се да се върнем оттам с нещо.

Говорихме 2-3 дена за терена, знам какво се говореше в Румъния за него. Нямаме избор, отиваме да играем.

Футболистите са малко изморени, надявам се до утре вечер да се възстановят и да излязат максимално. Нормално победата над Левски даде самочувствие. Всяка победа дава, особено такава на "Герена", заяви Моци.