Лудостта около Лионел Меси в Пекин достига размери, които учудват дори видялите какво ли не аржентински репортери. Те придружават световните шампиони в китайската столица, където утре (15 юни) от 15:00 часа те ще се изправят в контрола срещу Австралия.

Мачът ще се предава по MAX Sport 4 HD и ще е достъпен за гледане и в България.

Лео пристигна в Китай в събота, като бе задържан на летището заради проблем с паспорта. Още тогава тълпи от стотици местни фенове чакаха търпеливо над два часа пред залата на пристигащите, само за да видят набързо аржентинската легенда.

Но истинската истерия е около хотела на отбора.

Фен плати внушителната сума от 280 американски долара преди месеци, за да запази нощувка в стая в същия хотел. По този начин опита да се вмъкне отвъд охраната и да има шанс да се снима и стисне ръката на Лео.

Снимка: AP/БТА

Но бе разкрит от гардовете. 26-годишният Лиу Юхан бе помолен да седи встрани от играчите, но накрая все пак си издейства ръкостискане с Меси при излизането за тренировка, както и бързо селфи, преди аржентинецът да бъде отмъкнат към автобуса от охранителите.

"Той не е просто спортист, а моето вдъхновение в живота - каза Юхан пред хората от аржентинските медии. - Струваше ми доста пари да съм тук, но само да го видя отблизо и тази снимка си заслужаваха."

В понеделник Меси даде интервю пред местния канал Titan Sports, който обяви аудитория от 6 милиона гледания в първия час само в интернет платформата си. Именно там Лео загатна, че няма да играе на Мондиал 2026.

Удивително, но присъствието на играча и целия аржентински тим в Пекин е иззело водещите заглавия в местните медии, което изобщо не е нормално за Китай.

Снимка: AP/БТА

Мачът е на стадион "Работнически" в столицата, като всички пуснати в продажба 70 000 билета бяха разграбени за ден. А не са никак евтини - някои достигат дори цена от над 1000 долара на черния пазал. Номинално бяха пак на доста сериозни котировки за страната - от 82 до 670 долара. А вече ги няма.

Тръгна и измама, за която съобщи местен тв канал. В интернет и около хотела чрез обяви се предлага услуга, която не може да бъде изпълнена.

Резервираш едночасова среща с Меси и дори - закуска или вечеря с него, което ти струва 40 000 долара. Само двама души са платили за това, като единият вероятно е подал сигнал, след който полицията се намеси и обявата изчезна. И все пак - с 80 000 долара "напред", прибрани от наивници.

Самият мач, макар и с характер на контрола, ще е доста любопитен и оспорван. Австралийците играха осминафинал на Мондиал 2022 именно срещу Аржентина и докараха много нервни моменти на бъдещия шампион, преди все пак да отстъпят с 1:2.

Снимка: AP/БТА