48 часа след затравянето на най-лудия януарски трансферен прозорец в английската Висша лига, Нотингам Форест обяви още една сделка.

Борещият се да не изпадне новак привлече като свободен агент ганайския нападател Андре Аю, който изкара немалко години по терените на Острова с екипите на Уест Хем и Суонси. За последно бе в катарския Ал Сад.

Легендарен в родината му, играл на три световни първенства и капитан на Черните звезди, Аю ще опита да помогне на Форест да оцелее. Той игра и на Мондиал 2022, където вкара и едно от попаденията за Гана (при 2:3 от Португалия).

Неговото привличане маркира и трансфер №30 на двукратния европейски шампион за сезона (летен и зимен прозорец). Невероятно, но факт - точно 30 нови футболисти дойдоха в Нотингам от 1 юни 2022-ра до днес.

И това е пълно потвърждение на заключението, че играта с бързи темпове се превръща в "Монополи" - пазар на играчи, който е на път да излезе извън контрол.

При възможност да картотекираш общо 25 играчи във Висшата лига (без собствените юноши), да привлечеш 30 в рамките на един сезон изглежда направо озадачаващо.

Нотингам Форест е 13-ти, на 4 точки от зоната на изпадащите.

В състава му вече има играчи от 15 националности след привличането на ганаеца Аю.