ПСЖ стартира във вторник предсезонната си подготовка с контрола срещу тима на Роналдо Ал Насър (13:30 ч пряко по MAX Sport 4), но основната тема в клуба продължава да е бъдещето на звездата Килиан Мбапе.

Нападателят не замина с отбора за азиатското турне, а решението е на клубното ръководство.

При пристигането на парижани пък новият селекционер Луис Енрике даде да се разбере, че се надява на експресна развръзка. Спецът призна, че неяснотата около Мбапе пречи на отбора да се фокусира върху целите си. Енрике също така заяви, че настоява максимално бързо да има яснота кои играчи ще останат в отбора, за да може да адаптира тактическите си постройки.

"Ще използвам предсезонните контроли, за да експериментирам в търсене на най-добрата тактическа опция. Ситуацията около Мбапе? Трябва да питате ръководството. Моето желание е всичко да стане ясно максимално бързо, защото от сегашната ситуация всички са губещи. Разбира се, че искам той да остане, н оповече настоявам за експресна развръзка", сподели Енрике.

В думите му има резон, защото трансферният бюджет на ПСЖ зависи от Мбапе. Ако французинът остане, няма да има достатъчно средства за лятна селекция, защото ще трябва да му се плащат огромни бонуси.

Затова желанието и на ръководството е максимално бързо той да подпише с Реал Мадрид. От испанския гранд продължават с изчаквателната си позиция, като всички контакти до момента са неофициални и оферта липсва.