ЦСКА обяви завръщането в клуба на един от големите любимци на "червената" публика - Стойко Сакалиев, който ще е новият администратор на отбора.

Някогашният нападател е на 42 години и се раздели с "Българска армия" през 2007-ма като футболист.

Сагата около неговото привличане от Нефтохимик две години по-рано се проточи с месеци, но играчът бе посрещнат като култов герой от феновете, а и след края на кариерата му не крие, че е един от тях - привърженик на ЦСКА.

Сакалиев започва работа на позицията административен директор, досега заемана от Димитър Вутов.

В събота тимът ще срещне Лудогорец на старта на сезона в българския футбол с традиционния мач за Суперкупата.

Срещата е от 20,30 ч на Националния стадион "Васил Левски".

"Продължаваме същата линия на подготовка, опитваме се с всяка тренировка да бъдем по-добър отбор - каза треньорът Любослав Пенев на пресконференцията си за двубоя. - Убеден съм, че ще видим един силен отбор в нашия първия мач за новия сезон. Новите се напаснаха. Отборът играе със самочувствие, имат необходимите качества.

Утрешният съперник го разглеждаме като съперник, историята го оставяме настрана. Елиминирали сме го, но утре е друг мач. Не трябва да го свързваме с миналото. Утре срещаме един от многото съперници, които ще срещнем през сезона.

Изобщо не се притеснявам и съм убеден и съм със самочувствието да кажа, че ние сме фаворитът в този мач, а и в другите мачове, които са пред ЦСКА."