Украинската футболна звезда Артьом Милевский е в болница, а състоянието му - според разказите на бивши съотборници и приятели, е много тежко.

Само на 38 години, някогашната десетка, от която се интересуваха клубове като Байерн и Барселона, има дълга история на проблеми с алкохола. Преди дни е приет в болница в Киев, като пълните разходи по лечението му са поети от президента на местния гранд Динамо Игор Суркис.

Милевский бе част от чудесния отбор на Динамо (Киев) в първото десетилетие на века, като изигра почти 300 мача за 11 сезона с екипа на колоса. Вкара и 87 гола, даде и още толкова асистенции, а нестандартната му игра го направи любимец на украинските фенове.

В ерата на Шевченко и Ребров, това не бе лесна работа, но Артьом често бе в ролята на жокер и за националния отбор, за който записа 50 мача и 8 гола. Игра и на Евро 2012 като титуляр в трите мача на Украйна, която бе и съдомакин на първенството.

Но още като действащ футболист е имал проблеми с алкохола и хазарта, твърдят приятели и съотборници. Двама от тях - Евгений Селезньов и Александър Алиев разказаха пред местен телевизионен канал, че ежедневно са в болницата и се интересуват от състоянието на Артьом.

"Лекарите се борят - каза Алиев. - Слава богу, че успяхме да го накараме изобщо да влезе в болница. Състоянието му е много тежко, но има надежда."

Според Селезньов, за няколко месеца след края на кариерата му през 2021-ва, бившата звезда на Динамо е проиграл всичко, което е събрал по банковите си сметки като играч.

Милевский е бил редовен клиент на казина и е залагал по цели нощи, а последната му публична поява бе и първи предупредителен знак за масовия украински фен, че нещо не е наред.

Той бе поканен на благотворително събитие в Киев през 2022-ра и раздаваше автографи и топки на малчугани, но бе видимо в нетрезво състояние, с вид на недоспал човек и трудно успяващ да каже няколко думи.