Андрий Шевченко, легендата на украинския футбол, говори пред английската медия "Дейли Мейл" за ужасите от случващото се в родината му.

Носителят и на "Златна топка" призова феновете на Челси да спрат скандирането на името на Роман Абрамович, което редовно се случва в последните мачове на отбора

Руският олигарх е обект на сериозни санкции от правителството на Великобритания, които удариха и върху клуба, който Абрамович притежава от 19 години. Феновете пяха името му напук на това в последните няколко срещи, а Шева смята, че това е неуважително към случващото в Украйна.

Самият нападател е вероятно най-големият любимец на Абрамович, който го привлече от Милан през лятото на 2006 г., като преговорите бяха на яхтата на Роман.

Никой играч на Челси в тази епоха не се е радвал на по-голям комфорт и лично отношение от боса, но днес това е вече без значение - поне така разбираме от думите на Шева.

"Не е уместно и никак не ме радва, че се случва - каза Андрий. - Не мога да говоря с лошо за Челси, където изкарах хубави времена.

Но моментът е различен. Тук умират хора, аз съм баща на четири деца и в момента мисля за това как да ги предпазя от ужаса на войната. И не само тях - в Украйна умират деца, умират хора.

Това, което става около Челси, не ме радва. Не искам клубът да страда и да бъде наказван. Феновете му са много, те не са виновни за случващото се, но това е част от механизма, за да бъде спряна тази лудост."