Големият любимец на публиката в Неапол - Лоренцо Инсиние, ще си тръгне от родния клуб след цял живот вярна служба.

Според италианските медии, Инсиние ще стегне куфарите в посока МЛС през лятото, когато договорът му с Наполи изтича. Дребничкият атакуващ футболист ще премина в тима на Торонто, през изминалия сезон завърши на предпоследното 26-о място в лигата.

Инсиние, който бе един от героите за Италия по време на триумфалното Евро 2020, е истински идол за страстнта публика в Неапол.

Той е момче като тях, израснал из прашните улици на греда и по трибуните на стадион, тогава все още носещ името "Сан Паоло". Но Лоренцо сбъдва мечтата си и става част от любимия си клуб.

С изключение на три периода под наем в Пескара, Фоджа и Кавезе докато е юноша, той прекарва цялата си кариера в Наполи, макар оферти към него никога да не са липсвали.

Той има 414 мача и 114 гола за Наполи, като спечели две Купи и една Суперкупа на страната, а към момента е само на гол от постижението на Диего Марадона.

Инсиние има и 53 мача и 10 гола за Италия, а през юни, вече навършил 31, "Любимият син на Неапо", както е познат в града, ще се насочи към новото си предизвикателство отвъд окена.