Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешния мач на ЦСКА срещу Септември от 24-ия кръг на Първа лига.

Треньорът на "червените" коментира всичко около състава, проблемите с контузии и наказания, трансферите, както и появилите се информации, че Димитър Бербатов е получил покана.

Пресконференцията пък започна в доста необичаен час - 13:23, за което Пенев също даде обяснение.

"Защо пресконференцията беше в 13:23 часа? Трябваше да дойда от Панчарево, може би това беше най-удобният час, така го пресметнах. И след това отивам на лагер. Според мен не е нестандартно. За мен 13:23 ч. е като 13:15, 13:34, 16:22, например. На линия сме, честитихме си Баба Марта, чакам въпроси.

Трансферната политика? Трансферите са факти, политика на клуба. Има добра оферта, футболистът е трансфериран. Да, има и наказани, има контузени футболисти. Не трябва да оклюмваме, ще дадем възможност на другите футболисти и те трябва да се възползват от тази възможност.

Новият играч? Нуно Томаш тренира днес с отбора, ще бъде и на разбора, не е невъзможно да направи дебют утре. Все пак той идва, за да играе, нали. Данте Стипица е полуготов, няма да влезе в лагер-сбора. Николай Бодуров ще направи едно изследване днес следобед, така че не е напълно изключен за мача утре. Евандро и Жеферсон още се възстановяват. Те двамата ще се върнат по-нататък. Готов ли е психически Стивън Перейра за игра? Седмицата протече без някаква информация от този тип, всички са готови.

Новото попълнение? Играе с ляв крак, може да играе и ляв бек, по-скоро е ляв централен защитник, не мога да ви кажа повече, нека да го потренирам малко. Имаше различни варианти, спряхме се на този вариант. Вратата за трансфери не е затворена, не е изключено да дойде някой свободен агент.

След мача с Левски си говорихме какъв тип загуба е това и откъде дойде тази загуба. Момчетата се готвят за следващия мач и са готови. Предполагам с какъв състав ще излезе Септември. Утре футболистите на Септември ще защитават интересите на Септември. Това, че има там има бивши футболисти на ЦСКА не е важно. Те са минали просто през отбора на ЦСКА.

За Димитър Бербатов не знам дали има развитие, по-добре да изчакаме. Всеки един добър футболист, който би провокирал конкуренция, е добре дошъл. Така трябва да се работи, това е много важно. Защо трябва да дъвчим още за картона на Едвин Джеси?! Трябва да има еднакъв аршин и за двата отбора, аз съм за това.

Готвим се за Септември сериозно и професионално, анализираме ги. Това го правим всяка седмица, ЦСКА се готви много добре за всеки един съперник, няма значение от коя част на таблицата е. Подготвяме се еднакво сериозно, не подценяваме нито един съперник. В нашите редици няма отпускане.

Кадровият потенциал в отбора? Трябват ни още футболисти, за да бъдем на високото ниво, което се изисква от нас и което отговаря на марката "ЦСКА". Трябват ни 20 полеви играчи, по двама за всеки пост, и трима вратари. Това е идеалният вариант. Само така ще има много добри резултати. Ще стане постепенно, убеден съм.

Комисиите и органът, който ръководи футбола, трябва доста да помислят и да си оправят къщичката. Виждам промяна в отбора, въпреки че допуснахме две загуби. Трябва време, затова го казвам, без време няма да се получи. Изграждаме модел на игра, трябва време. Целта пред нас е най-високото място.

Български паспорт от страна на Евандро? Знам какво се случва и не мисля, че трябва аз да отговарям. Не е проблем другия път да има някой директор до мен, ще е добре той да ви обърне внимание на тези въпроси.

Не виждам вашето участие и помощ за оправяне на българския футбол, вие седите леко като свидетели! Че има лични мотиви, има, очевадно е, но това е удар по водещия спорт в света, не може да се управлява по този начин!

Ако искате да помогнете, вземете по-дейно участие, изразете позиция! Управлява се така вече 15 години. Спираме вече с тази тема, момчета, дами и т.н. Всяка пресконференция говорим едно и също. Вие не сте ли наясно какво се случва? Защо питате мен?! Къде са другите?! Жалко е, че малко като мен си изразяват публично мнението! Нали искаме революция?! Нали искаме по-добри времена?!

Йордан Лечков? Отпада темата, не ми отвличайте вниманието! Ангел Лясков? Той продължава да е контузен", каза Пенев.