Ръководството на пловдивския Ботев потвърди пред "Меридиан мач", че преговаря с Любослав Пенев.

Предложението към легендарния ни нападател е да поеме "канарчетата" от началото на новата година, когато изтичат договорите на сегашното треньорско ръководство.

В момента начело на тима е Ферарио Спасов, но той бе назначен "на пожар" след увонението на Желко Петрович.

До този момент Спасов бе директор на детско-юношеската школа на Ботев, като след намирането на нов треньор, ще продължи да изпълнява тази длъжност. Той бе декларирал, че не иска да се занимава повече с мъжки футбол

Под ръководството на черногореца Петрович, Ботев се представяше ужасяващо и заемаше предпоследната позиция. Спасов успя да подобри нещата, като в четирите мача след назначението му, тимът спечели 7 точки.

Целта на ръководството с назначението на Любо Пенев е, начело на клуба да застане сериозно име, което да остане дълго на поста. Той е готов да се съобрази с цялостната ситуация в клуба, която налага използването на повече млади футболисти и ограничаване броя на чужденците.

Пенев вече бе начело на Ботев през 2014-а, но само за около месец. Той и клубът се разделиха, заради финансовите проблеми около фалита на КТБ, която по това време издържаше клуба.