Любослав Пенев се завръща в пореден дебют като треньор на ЦСКА в събота от 15 ч, когато отборът му гостува на Черно море на старта на пролетния полусезон.

Тимът ще има променен вид, в сравнение с налаганото лице от Нестор Ел Маестро през есента, а и ще видим изненади в състава. Нова ще е и тактическата схема, ориентирана категорично към атака.

Никак не е изключено в зоната на десния защитник да се появи като титуляр Иван Турицов, върнат от Пенев през тази седмица в отбора след преотстъпване във втородивизионния Литекс.

Пресконференцията на Ел Голеадор преди гостуването във Варна започна със закъснение, а началото бе типично в стил "Любо Пенев". След няколко секунди без въпроси от репортерите, треньорът изстреля:

"Ако няма въпроси ще е като фотосесия..." След което тръгнаха и питанията на журналистите.

"Божидар Чорбаджийски вече тренира нормално с отбора след травма, а състоянието на Жеферсон се подобрява - обобщи Пенев ситуацията с контузените. - Тепърва ще се запознавам с много неща около отбора, доволен съм от това, което виждам дотук. В посока тактика ще работим най-активно. Физическата подготовка е на ниво, въпреки че не съм присъствал на лагера."

Относно евентуалното привличане на нови играчи, наставникът на ЦСКА обобщи:

"Да не избързваме с трансферите, когато има нещо сигурно, тогава ще кажа. Когато попаднем на силен футболист е добре, защото повишава конкуренцията. Има и конкретни постове, където търсим. Има баланс в състава, но може да го подобрим."

Пенев се съгласи с твърдението на Борислав Михайлов, президент на БФС и негов съперник на миналия конгрес в централата, че у нас се играе добър футбол. И погледна към утрешния двубой:

"Не се играе лесно във Варна. Имат добър треньор, сериозен и подреден отбор. Мачовете там винаги са били интересни. Много е важно да стартираме с победа."