Любослав Пенев бе представен като треньор на Локомотив (Пловдив). Големият нападател изкара кратък период в клуба като играч, вече в края на кариерата си, а след като спаси Хебър през последния сезон, прие отново да се завърне на "Лаута".

Помощници на Ел Голеадор ще бъдат Атанс Стоилов и Ангел Павлов, Христо Златински ще съвместява длъжността на асистент с тази на треньор на дубъла на отбора, Никола Солаков ще е отговорен за физическата подготовка, а Мартин Митев ще работи вратарите. Изненадваща е липсата на Радослав Здравков, който почти винаги е работил с Пенев.

"Преговорите продължиха не дълго и лесно. С Христо Крушарски се познаваме от дълго време. За първи път ще работим заедно. Ще работим лесно. Договорът е за една плюс една години. Да видим как е. Може нещо да не му хареса, може и на мен да не ми хареса. Вярвам, че работата ще е ползотворна. Не е нужно нещо да ме мотивира. С радост поех офертата. Първо поставям цели на себе си и щаба, а след това на футболистите. Поставям най-високи цели. Започваме подготовка. Един месец е достатъчен. Ще има нови футболисти, но не трябва да бързаме. Внимателно", каза Пенев, който е водил и градския съперник на Локо - Ботев (Пловдив).

У нас той е работил още в ЦСКА, Литекс, Царско Село и ЦСКА 1948.

"Фокусирам съм изцяло върху работата си в Локомотив. Бил съм начело на Ботев, ЦСКА и националния отбор. Един професионален треньор работи в различни отбори, както и футболистите. Локомотив има много добър състав. Има футболисти, които напуснаха. Много е важно да излизаме на терена като едно цяло. Не искам да се делим на футболисти, ръководители, фенове. Лесно е да подкрепяш отбора, когато върви, но аз искам да го подкрепят, когато не върви", каза още той, коментирайки скорошните проблеми между феновете и президента Крушарски.

За финал Пенев говори и за Европейското първенство в Германия.

"Наблюдавам мачовете от европейското първенство. Рано е да се каже кой е фаворит. Но за мен е интересно. Виждам много интересни неща. Нямам фаворит. Разглеждам по друг начин мачовете", завърши той.