Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде традиционния си брифинг преди мач на тима си.

Утре "червените" посрещат пловдивския Ботев, в може би най-важния мач през сезона до този момент.

В първия мач Ботев победи с 3:2 и ЦСКА ще се нуждае от задължителен успех, в който Пенев е уверен.

Той не пропусна и "любимата" си тема - съдийството, като заяви, че главният виновник е техният поръчител, визирайки БФС.

"Съдията Петър Костадинов? Не минава моя пресконференция без темата за съдиите. Докато виждам нередности, няма да си мълча. Във всички професионални спортове има правила, така е и във футбола. Съдиите не са най-виновните. Най-виновни и най-отговорни са поръчителите. Поръчките идват от едни офисите от Бояна, до Околовръстното шосе. Съдиите не са най-виновните.

Очаквах да ни свири друг човек - този, който свири последните два мача за Купата на България. Най-вероятно е било случайност. В първия мач санкционира Бикел, във втория го изгони. Не че не беше прав - можеше да го изгони и по-рано, когато в центъра на терена спря топката с ръце, но той си знае. Има си време, има си цел, сигурно му е много симпатичен Бикел, не знам.

Някои хора се радват, че не се спазват правилата. Не мога да го допусна, ще си дам мнението. Претендирам, че разбирам, и то много. Не искам да ми помагат, но не искам и да ме ощетяват. Това се случва във всеки един мач. Гледаме мачовете, може и да е случайно. Анализирам поведението на отборите. В едни мачове са кротки като агънца, в други ритат като катъри, съдията не взима никакво участие, не пази футболистите, това ми прави впечатление и го казвам.

В първенството изоставаме, факт е. Всички мачове за нас са най-важни. Една от целите ни е и Купата на България. Искаме да играем финал и да го спечелим, пътят в този турнир е по-кратък. В първенството в никакъв случай не се предаваме, остават шест мача, това са 18 точки. Всичко е възможно, всичко е възможно. По-кратък е пътят за трофей в Купата на България - два мача остават. Нямаме по-важна цел на дневен ред, те са две целите. До едната цел са два мача, до другата са шест.

Тиаго е в групата, ще видим кои ще започнат. Имаме две тренировки до мача, ще видим. На разположения са почти всички футболисти. Умората няма да се отрази в никакъв сличай. Тренираме, подготвяме се, възстановяваме се бързо, нормално е всичко, предвид гъстата програма се справяме добре. Убеден съм, че момчетата ще направят един силен мач.

Искаме и се готвим да победим и ще победим. Готвим се да победим. Изоставаме с един гол, така е, но момчетата ще играят добър силен, отворен футбол, агресивен, с положения, близко до противниковата врата. Не ме притеснява преднината на Ботев.

Никой няма да се пренавие, момчетата са добре, умни. Напрежение няма да се получи в никакъв случай. Да не се вземе трофей е един от вариантите, не го крия, не го премълчавам. Готови сме да постигнем целите. Но може и да не се спечели трофей, така е. Загуба обаче не ми минава през акъла - манталитет на победител. Ако другият отбор е по-добър, ще го поздравим и така".