Норвежкият специалист Каре Ингебригстен беше назначен за треньор на кипърския шампион АПОЕЛ (Никозия), като договорът е за две години и половина.

Ингебригстен за последно водеше белгийския Остенде, който в последния си мач за годината падна с 0:5 при гостуването на Шарлероа.

Желанието на президента на кипърците Продромос Петридис да назначи човек, който вече познава обстановката, тъй като на АПОЕЛ му предстоят четири мача в първите две седмици веднага след Нова година не се изпълни, тъй като нито един от предпочитаните кандидати не беше напълно достъпен.

Българинът Любослав Пенев също беше в списъка с кандидати и дори е провел среща с кипърския клуб, но в крайна сметка остана назад във възможните наставници.

Фаворит номер 1 на кипърците беше Томас Кристиансен, който обаче има неустойка от 300 000 евро към богаташкия белгийски клуб от втора лига Унион Сент Жилоаз.

Ингебригстен е на 54 години, бивш халф, в кариерата си е играл приоритетно за Розенборг, а най-реномираният клуб, на който е носил фланелката е Манчестър Сити през 1994-а година.

Като треньор е работил в родината си и в Белгия, а прякорът му е Брата, както са се обръщали един към друг с Ян Ивар Якобсен в националния отбор на Норвегия.

АПОЕЛ е на 5-о място в класирането с 21 точки, но и 3 мача по-малко от лидера Омония, който има 31.