Любослав Пенев очаквано бе доста развълнуван след първия си трофей като треньор на любимия си ЦСКА.

"Червените" грабнаха Купата на България след успех с 1:0 над Арда, дошъл по драматичен начин с гол в 85-ата минута на мача.

Ел Голеадор пое тима точно преди полуфиналите срещу Лудогорец и свърши задачата си, изведе го до трофея.

Секудни след последния съдийски сигнал целият "Васил Левски" скандираше името му, а Пенев призна, че това е най-добрата оценка, която може да получи за работата си.

"Това е оценката, която е най-важна за нас - от феновете. За мен, за момчетата и клуба, който представляваме. Мисля, че играхме умно и агресивно. С много търпение нещата се получиха. Аз не деля отбора на титуляри и резерви, за мен всички са еднакви. Доволен съм. И двата отбора играят много добър футбол. Очаквано и заслужено се видя един добър мач. Спирам да говоря, защото имам ангажименти с отбора и публиката", сподели той.

Неговият колега Николай Киров логично бе на другия полюс на емоциите, но пък заяви, че отборът на Арда няма от какво да се срамува.

Според него отборът му не е заслужавал такава загуба, но в крайна сметка такива са нещата, когато говорим за финал.

"Винаги единия губи финала. Не заслужихме загубата. Мачът бе на грешка. Те сгрешиха в средата на втората част, ние не сме възползвахме. Ние сгрешхме накрая, те се възползваха. Съжалявам за състезателите. Те хвърлиха всичко, но излизат с наведени глави. Трябва да гледаме напред и да търсим втория начин за класиране в евротурнирите. Самият двубой го показа.

През втората част стояхме по-добре на терена. Няма какво да се променя. Грешки винаги се допускат. Имаме много млади момчета. Краят на мача беше тъжен за играчите, но те няма от какво да се срамуват. Сега ще се наложи да изиграем още един силен мач", сподели той.

Снимка: Bulphoto