Любослав Пенев даде първо интервю след изненадващото завръщане като треньор на ЦСКА за четвърти период в родния му клуб. Наставникът говори на базата в Панчарево пред клубната телевизия:

"Отново съм си вкъщи - каза 54-годишната легенда на "червените" и българския футбол. - В сравнение с преди две години, когато си тръгнах, това, което заварвам се е променило в положителна посока.

В щаба ми влизат испанецът Пабло Караско (помощник), двама треньори на вратарите - Йордан Йорданов (който също ще е и асистент на Пенев) и Ивайло Петров, както и Кирил Динчев.

От отбора съм с много добри впечатления, но по-точна оценка не мога да дам засега, има доста работа да се свърши. Нямаме сериозни проблеми като контузии, но има хора, завръщащи се след травми. На тях ще им трябва време да наваксат.

Каква е философията ми? Не е важно само треньорът да преподава, важно е футболистите да разбират указанията. Това е двустранен процес. Моята задача е да подготвя тези футболисти. но те са артистите. Когато дойде официалният мач, те са хората, които дават облика и резултата от това, което се тренира.

Добри са ми резултатите не само срещу Лудогорец. Отборите, които аз ръководя, играят успешно срещу всички. Включително с последния ми отбор Царско село, където нещата се получиха.

Да, предстоят два полуфинала с Лудогорец за Купата на България и ще направим всичко да се представим успешно.

Аз съм от ЦСКА и ЦСКА ми е на сърце. Аз така съм възпитаван тук - задачата е само да сме първи. Целите са ясни - шампиони, купа, Европа - това им казах на първата среща с отбора.

Пожелавам си да сме живи и здрави. Знаем, че има много проблеми в момента с този вирус. Колкото до феновете... футболът без фенове е различна игра, а за нас, като знаем какви са нашите фенове, нещата са коренно други без тях.

Надявам се скоро отново да сме заедно на стадиона."