Любослав Пенев говори за първи път пред медиите ден, преди да изведе ЦСКА в дебютния двубой от четвъртия си престой в клуба като треньор.

В сряда на наставника предстои първи полуфинален мач срещу Лудогорец за Купата на България. Срещата е от 19,30 ч на стадион "Българска армия", а реваншът след седмица в Разград.

Легендарният голмайстор на "червените" обясни причините за завръщането си, какви са целите пред отбора, като не подмина и въпросите около това дали са изгладени грапавините в отношенията му с ръководството на клуба, с което се раздели преди 2 години с някои търкания.

"В ЦСКА съм по две причини.

Първата е, че аз съм си от ЦСКА. Втората, че от мен се очаква да направя промяна и аз ще я направя - обясни Пенев пред репортерите. - Работим само от седмица с отбора и не може да се види някаква генерална промяна, но съм убеден, че такава ще има още утре. Трябва време, не знам точно колко, но ще има нови неща в отбора срещу Лудогорец.

Заварих позитивни промени в клуба, ЦСКА се развива. Имаше някои неравности - да го кажем така - но в момента нещата са изчистени според мен. Това е по този въпрос".

Треньорът твърдо отрече появили се публикации, че иска да вземе капитанската лента на Петър Занев, както и за напрежение в съблекалнята след идването му.

"Играчите се смеят от такива неща, а не се притесняват от тях - коментира Пенев. - Пишат ги доброжелатели на ЦСКА, но в кавички. Например - глобявал съм играчите. Не е вярно. Обиждал съм някои от тях. Не е вярно. Ще сменям капитана. Не е вярно."

Конкретно за двата мача срещу Лудогорец, наставникът също изрази своето мнение. Той има само една загуба от този противник в треньорската си кариера, начело на Царско село именно в турнира за Купата на България, в миналия кръг.

"Нямаме проблем с това, че сме гости в реванша. Няма никакво притеснение, знаем точно какво целим. А то е да се класираме за финала, след това да спечелим и него. Тук в ЦСКА целите са само най-високите. Готови сме и за продължения, и за дузпи, ако се наложи. Срещат се два стойностни отбора с голям потенциал. Аз вярвам в моя", обясни подхода си към двубоите треньорът.