Любослав Пенев официално бе представен като треньор на ЦСКА 1948. На пресконференцията редом до Ел Голеадор беше и Валентин Илиев, който пък застава начело на дубъла на столичния тим.

Пенев говори както за новото си предизвикателство, така и за раздялата си с ЦСКА. Ето и най-интересното, което легендарната деветка сподели:

“Убеден съм, че реакцията на феновете на ЦСКА ще е положителна. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Аз бях изгонен. Решение на ръководството. Аз съм професионалист и обичам да работя, не виждам защо някой да се обижда. Преди 10 месеца някой защити ли ме, като ме изгониха в 12 през нощта? Там най-важните решенеия се взимат между 12 и 3 през нощта. Някой да ме е издържал? Не трябва да има сърдити и обидени. Няма огорчение, всеки си носи отговорност. Аз съм спокоен и със самочувствие, че съм си свършил работата. За три месеца направих невъзможното. Перфектно свършена работа”, каза той по адрес на феновете на бившия си отбор.

Бившият национал описа интервюто на Гриша Ганчев пред клубната телевизия като “режисирано”.

“За да сме ясни и точни, тук говорим за два клуба. Как се казват отборите, които визираме? Единият отбор се казва ЦСКА – София, другият ЦСКА 1948. По повод на феновете се казва в това интервю „кибиците от Дървеното”. Без тези „кибици от Дървеното”, Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Човекът, който даде интервюто, посочи малка част от проблемите, които имат. Вече няколко пъти им спасих грешното управление и неправилните решения. Само за 3 месеца. Какво получавам? Неблагодарност”, добави още той.

Относно новото си предизвикателство, наречено ЦСКА 1948, Пенев заяви, че е важно това, че отборът иска да се развива и има високи цели.

“Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. На отборите си поставям най-високите цели. Много е важно футболистите да играят с мисълта за победа, да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да са в ниска динамика. Това ще се постигне и ще имаме прекрасни резултати”, каза Любо и добави, че няма да има промени в треньорския щаб, с който ще работи.