Легендарният ни нападател - Любослав Пенев, даде интервю пред "Спортал", в което не говори само за настоящия си тим Царско село, а засегна и доста теми около родния футбол.

Пенев на няколко пъти разкритикува ръководството на БФС, като също така не отрече, че е възможно отново да се впусне в битка за президентския псот на централата.

Ел Голеадор също така коментира отношенията си с Христо Стоичков, след като пропусна 50-годишния му юбилей, както и отношенията си с ръководството на ЦСКА, откъдето си тръгна изненадващо в края на миналия сезон.

"Ще свърша много повече работа от всичките други хора. За пет години аз ще свърша много повече работа от тези хора в БФС за 15 години.

Дали ще се кандидатирам отново? Това е решение, което ще взема по-нататък. Като гледам в момента не се задава дата за конгрес. Нещата си продължават по същия начин.

Като гледам те си живеят комфортно, устройва ги да няма конгрес, да няма промени в българския футбол.

Не си спомням точно кога ми беше последният мач с националния отбор, но си спомням, че изпуснахме да победим, много ситуации, много голове. Взех решения преди лагера сбора, като селекционер. Това си е моя отговорност.

Отборът вървеше. Отлепихме ютията и тя започна за плува на повърхността. Това са факти, това е истина, която не си измисляме. Не казвам съжалявам, но съм разочарован от това, че определени хора във футболния съюз не пожелаха тази възходяща градация да продължи. Това е най-жалкото.

Това не е атака или нападение срещу мен. Това е срещу българския футбол. Не е важно как се казваш, дали съм аз, ти или някой друг. Важното е, че един треньор успява, да обедини, да намери подходящите футболисти, стадионът да е пълен. Да няма ЦСКА, да няма Левски, да има България, България юнаци. И пак казвам, че има хора, които искаха това нещо да не продължава. Затова съжалявам и съм разочарован от този период.

Отборите, които тренирам винаги трябва да играят за победа. Няма значение дали са по-напред или по-назад в класирането, трябва да играем за победа. Уважаваме противника, но винаги гоним максималното.

Взаимоотношенията ми с ръководството на ЦСКА са много добри. Няма проблем, нещата са ок. Може би е останало нещо неказано или неразбрано от публиката. Нещата са съвсем нормални, когато има уговорки трябва да се спазват от двете страни. Нищо повече.

Независимо от подкрепата или не, взаимоотношенията са много добри. Няма никакъв проблем между мен и управлението или по-долни кадри от структурата на ЦСКА. Само казвам, че когато се правят уговорки, трябва да се спазват от двете страни. Затова е уговорка".

Попитан за ситуацията около 50-годишния юбилей на Христо Стоичков през 2016-а и отношенията им след това, Пенев сподели:

"Това е тема, която няма да коментираме тук пред камерите. Има си неща за доизчистване в организацията на въпросния юбилей. Хора, които са свързани с това подреждане. Убеден съм, че някои не са си свършили работа. Не искам да влизам в подробности. Не е задължително. Плюс това, това е тема между мен и него. Живот и здраве, когато се видим, ще си поговорим. Не е нужно да занимаваме хората. Това са мъжки теми".