Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори пред медиите на традиционната си пресконференция преди мач на своя тим.

Този път той е по-различен - в неделя "червените" срещат Левски в голямото дерби на футбола ни, а Пенев се завръща в този мач като наставник след близо 2 години. Неговата статистика в сблъсъка е 1 победа, 1 реми и 2 загуби.

"Не трябва да се подценява нито един съперник, независимо на кое място е в класирането - каза треньорът на ЦСКА. - За фаворит в мача няма да говоря. Невинаги отборът в по-добра форма побеждава.

Дерби е, ще се подготвим, ще преследваме победата. Да се раздадем и да играем по най-добрия начин, това е което искам. С едно добро представяне ще дойдат и головете. Аз съм оптимист.

След този мач идват плейофи, после финал за Купата на България. Има доста мачове до края на сезона.

Промяна след моето идване виждам и отделно във футболисти, и в целия отбор. Доволен съм от това, което се случва в тренировките. Ще продължаваме така.

Това е моят клуб, моята школа. Обръщам им внимание на младите, когато имат готовност да влизат в първия отбор. Наблюдавам ги, следя развитието им.

Гледам всички съперници. Не бива да се заблуждаваме от това къде е Левски в класирането. В последните 2-3 мача ги гледах внимателно, играят сериозно и с много желание. Очаквам битка, сериозен мач."

Пенев отказа да говори за двата мача, които не ръководи заради наказание в предходните кръгове.

Той изгледа от трибуните загубата от Царско село с 1:2 и победата над Монтана с 6:0 заради санкцията, но има право да е на скамейката в неделя.