Любослав Пенев застана пред медиите преди съботното домакинство на ЦСКА срещу Берое. Мачът е от 20 ч на "Българска армия", а "червените" са на 3 т. зад лидера Лудогорец, който в неделя гостува на Левски. И тази тема не бе подмината от Пенев.

"ЦСКА се намира в добра форма и надгражда - каза треньорът. - Това е, което ме интересува най-много. Помощ от Левски за нас? По-добре е всеки да гледа себе си. Ако някой някъде сбърка и ние сме печелившите - прекрасно! Но първо трябва да гледаме нашата работа - да побеждаваме и да печелим точки.

Първите 6 отбора са на местата си съвсем заслужено. Берое е сериозен отбор, с добри футболисти, с млади треньори. Искат да правят добър футбол. В никакъв случай няма да подценим този мач.

Винаги съм бил оптимист и много взискателен. От всяка ситуация искам да извличам максимума и отборът го прави. Трите точки разлика с Лудогорец са един мач. Преди разликата беше по-голяма. Интересуват ме мачовете, които ни предстоят. Победителят ще излезе от директните двубои. В другите мачове не трябва да се допускат грешки. Защо да няма сили ЦСКА да се пребори и за купата? Не е тайна за никого, че нямаме дълга скамейка, но сме в битката и то се вижда.

Думите ми за съдиите не са опит за натиск. Аз съм с идеята и виждането, че тези хора трябва да са незабележими. Не искам да ми помагат, нито да ми пречат. Спираме дотук, макар че съм сигурен, че пак ще има поводи да ги коментираме."