Светослав Петров е новият старши треньор на Етър и от днес започва работа начело на "виолетовите", обявиха официално от великотърновския футболен клуб.

Наставникът бе представен на футболистите от председателя на Управителния съвет на клуба Деян Куздов и води първата си тренировка начело на "болярите".

"Залагаме отново на млад и амбициозен специалист, който е доказал своя професионализъм в работата си. Надяваме се, че ще се справи с нелеката задача да запази мястото на отбора в елита. Към момента не можем да правим нова селекция до зимата, така че ще се справяме с наличния потенциал и трябва да използваме сто процента от възможностите му.

Единствените нови попълнения на този етап са четиримата чужденци, които чакат работни визи. Това са Хосекарлос ван Ранкин, Принс, Моузес Кандидус и Луис Кордова, като последните двама са на финалната права и ще имат игрови права до дни", заяви Деян Куздов.

Спецът ще бъде представен официално на пресконференция в сряда, 4 октомври, от 13:00 ч. в конферентната зала на стадион "Ивайло" във Велико Търново, когато ще направи първото си изявление пред медиите.

Светослав Петров е роден на 18 февруари 1978 г. в Добрич. Дългогодишен полузащитник, с над 300 мача в кариерата си, играл е и в националния отбор на България.

Бил е помощник-треньор в ЦСКА, Ботев (Пд) и Локомотив (Сф), треньор и директор в Добруджа, директор в Берое. За последно до май тази година бе старши треньор в елита на Септември (София).